Yrittäjyyden happotesti

Viisi vinkkiä vaikeaan esiintymis­tilanteeseen
14.5.2020
Työn huippuhetket
21.9.2020
Show all

Yrittäjyyden happotesti

Haaveiletko omasta vapaudesta, jota myös (harhaisesti) yrittäjyydeksi kutsutaan? Onko oma yritysvauvasi enää vain synnytyspolttoja vaille valmis  vai emmitkö vielä koko juttua? Tee oheinen yrittäjyyden happotesti, niin tiedät, kannattaako uutta urahyppyä toteuttaa.

1. Minulla on sukanvarressa reilusti tuohta ja se kantaa minut ainakin puolen vuoden starttiajan yli.

EI
Mitä oikein kuvittelit? Että asiakkaat jonottavat ovesi takana ensimmäisenä aamuna rahojaan heilutellen? Palaa lähtöruutuun eli sukanvarteen säästämiseen.

KYLLÄ
Onneksi olkoon, olet ollut kaukaa viisas! Mutta se ei riitä. Keskity keräämään vielä lisää puskurirahastoa, jotta pärjäät tarvittaessa kokonaisen vuoden. Ai miksi? Korona.

2. Keskeneräisyys ja epävarmuus saavat minut syömään kynsiä. Omia tai toisten.

KYLLÄ
Kokeile Kynneliä tai hansikkaita. Ja pysy päivätyössäsi. Jos tosiaan haluat yrittäjäksi, etsi itsellesi vahvahermoinen yhtiökumppani.

EI
Perusta kynsistudio! Myös muut bisnesideat sopivat noin tyynelle tyypille. Älä kuitenkaan rakastu keskeneräisyyteen, vaan yritä saada asioita valmiiksi.

3. Tunnen kaikki tuntemisen arvoiset tyypit ja puhelimeni muisti pullistelee salaisia numeroita.

EI
Mitä ihmettä olet tehnyt kaikki nämä vuodet? Nyt muut suunnitelmat jäihin ja kontakteja luomaan! Ilman verkostoja ei synny bisnestä eikä ilman bisnestä voi repiä tuohta.

KYLLÄ
Mahtavaa! Olet imenyt verkostoitumisen taidon jo äidinmaidosta! Toivottavasti olet käynyt myös jatkokurssit ja tiedät, miten muuttaa suhteet toimeksiannoiksi. Todellisen ammattilaisen tunnistaa siitä, että kontaktit tuntevat syvää kiitollisuutta yhteydenotosta ja ostopäätöksestään.

4. Minulla on unelma. Ei Martin Luther Kingin, vaan ihan oma.

KYLLÄ
Mahtavaa! Unelmasi on tosi kiva seuralainen niinä harvoina vapaapäivinä, joita yrittäjällä on. Ethän kuitenkaan ota sitä mukaan työpaikalle, ainakaan valvomattomana. Se voi saada paljon mullistusta aikaan.

EI
Mahtavaa! Sinulla on jalat maassa ja liiketoimintasuunnitelma takataskussa. Et usko unelmien kaltaiseen haihatteluun, vaan teet päätöksesi faktan ja markkinatutkimusten perusteella. Saatat myös olla tosikko.

5. Haluan työllistää puolisoni ja parhaan kaverini.

KYLLÄ
Sinulle on kaunis aura ja sydän täynnä kultaa! Samalla vaikutat hieman harhaiselta. Ihanko tosissasi haluat pilata läheisimmät ihmissuhteesi? Mieti vielä.

EI
Hienoa! Olet ymmärtänyt yrittäjyyden ytimen: jos epäonnistun, teen sen yksin (ja puolisoa syyttäen). Jos onnistun, teen senkin yksin ja itseäni kiittäen.

Nyt on aika laskea yhteen Kyllä ja Ei -vastaukset ja katsoa tulokset.

Enemmän Kyllä-vastauksia: Yrittäjyys saattaa kutkuttaa mieltäsi, mutta käytäthän tarkkaa harkintaa ennen suurta päätöstä. Joskus on rohkeutta olla hyppäämättä. Mutta vaikeaa se on.

Ennemmän Ei-vastauksia: Taidat olla aika negatiivinen tyyppi. Hienoa! Sellainenkin saattaa pärjätä yrittäjänä. Mutta et taida kuitenkaan uskaltaa, ethän?

Molempia yhtä paljon: Palaa peruskoulun matematiikan oppimäärän pariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *